7. JANDARMA KOMANDO EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI (YENİFOÇA)

7’NCİ JANDARMA KOMANDO EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI (YENİFOÇA)

 

        Vazifemiz; acemi erlere askerliği sevdirerek,  tahsis edilen süreler içerisinde, Atatürkçülüğü de kapsayan yurt sevgisi eğitimi konuları ve temel askerlik konuları ile kıt’alarda alacakları görevleri her şart altında, başarıyla ifa edebilecek şekilde, komando branşında ve Mekanize J.Komando ihtisasında erbaş ve er yetiştirmektir.

DSC_000307

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


        ULAŞIM İMKÂNLARI

 

        Yenifoça 7'nci J.Komd.Eğt.A.K.lığı, İzmir ili Foça ilçesi Yenifoça mahallesi ile Bağarası mahallesi arasında bulunan Bucak mevkiinde konuşlu olup, İzmir iline (65) km. Yenifoça mahallesi ve Bağarası mahallesine (4)’er km. mesafededir. Birliğimizin ulaşımı, Yenifoça Toplu Taşıma Kooperatifi ile otobüs aktarmalı İZBAN (İzmir Banliyosu)tarafından sağlanmaktadır. Kendi aracı ile gelecek olanlar için iki istikamet bulunmaktadır.

 

        Birinci yol; İzmir istikametinden gelenler için Çiğli-Menemen-Foça-Bağarası mahallesi-Yenifoça 7’nci Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı,

 

        İkinci Yol; Çanakkale istikametinden gelenler için Aliağa ilçesini (8) km. geçtikten sonra Yenifoça yolunu takip ederek Yenifoça mahallesi-Yenifoça 7’nci Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığıdır.

 

            Yenifoça Otobüsçüler Kooperatifi Tlf.                      : 0232-814-5073-7375

       

 

 

            ACEMİ ERLERE SUNULAN İMKÂNLAR :

 

        7’nci J.Komd.Eğt.A.K.lığına gelen acemi erler, Nizam Karakolunda görevli personelimiz tarafından  karşılanarak bilgilendirilmektedir. Birliğe katılan acemi erlerimize kayıt kabul işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, birliğimizi tanıtıcı film izlettirilmektedir.

100_0194018 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                               

            Bölük Komutanlıkları tarafından yeni katılan acemi erlere kalacakları koğuşlarda yatak ve dolap tahsisi yapılmaktadır. Gazino, yemekhane, kantin, internet hizmeti, Alo Mehmetçik Hattı, ankesörlü telefon, postane ve banka vb. kolaylık tesislerinin tanıtımı yapılarak acemi erlerin birliğimize alışmaları sağlanmaktadır.

 

        Koğuşlar                        :          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


        Yemekhane                   :

IMG_8700

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


        Kantin                :

 

            Acemi erlerimizin ihtiyaç duyulabilecekleri malzemeler, (şapka, bere, çorap, traş malzemesi meşrubat, tost pizza, hamburger, telefon kartı vb.)  birlik kantinlerinde bulunmaktadır.

 

047IMG_8692

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


        İnternet Salonu :

 

IMG_8632

 


       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            1’inci Basamak Muayene Merkezi ve Rehberlik ve Danışma Merkezi :          

 

            Herhangi bir rahatsızlık yaşadıklarında ya da hissettiklerinde derhal tedavi olabilecekleri    1’inci Basamak Muayene Merkezinden ve psikolojik olarak yardıma ihtiyaç duyduklarında rehberlik ve danışma merkezinden yararlanabileceklerdir.

 

IMG_8705
IMG_8626

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


            Yenifoça 7’nci J.Komd.Eğt.A.K.lığında eğitim görecek acemi erlerin eğitim öğretim dışı kalan zamanlarda faydalanmaları maksadıyla; acemi er gazinoları, amacıyla kameriye ve yeşil alanlar, masa tenisi salonu, futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları, kütüphane, fotoğrafhane, berber ve terzi hizmetleri sunulmaktadır.

 

 

 

IMG_8653

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8710IMG_8620
IMG_8673

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            BİRLİK İRTİBAT TELEFON NUMARALARI

 

        Ailelerin (24) saat ulaşabileceği Alo Mehmetçik Hattı 0 232 827 01 46

 

IMG_8671IMG_2856

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


            BANKA VE POSTA ADRESİ BİLGİLERİ

 

            Birliğe gelen ve birlikten gönderilen mektup, kargo vb. gönderiler kontrollü olarak bölük idari işleri marifetiyle hızlı bir şekilde PTT görevlilerinden topluca teslim alınmakta muhatabına ulaştırılmaktadır. Posta adresimiz; 7’nci Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı………Tabur Komutanlığı ……….Bölük Komutanlığı Yenifoça / İZMİR’dir.

 

            7’nci J.Komd.Eğt.A.K.lığı (Yenifoça) içerisinde PTT şubesi mevut olup, mektup, koli ve para gönderilebilmektedir. Aynı zamanda birlik içerisinde Ziraat Bankası şubesi, Ziraat Bankası ve ING Bank’a ait ATM’ler bulunmaktadır.

 

            YENİFOÇA İLÇESİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

 

        TARİHÇE

 

        Yenifoça, 1455’de Fatih Sultan Mehmet devrinde Osmanlılar tarafından Cenevizlilerden alınır.          16’ncı yüzyılda Osmanlılar’ın Akdeniz’de güçlenmesi ile Cenevizliler bölgeyi terk etmişlerdir. Bunun üzerine bölgeye Müslüman halk getirilerek nüfus dağılımı değiştirilmiştir. Yenifoça 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerle birlikte Eski Foça’ya bağlı bir mahalle haline getirilmiştir.

 

        COĞRAFYA 

 

            İzmir’e uzaklığı 65 kilometre olan Yenifoça’dan Aliağa-İzmir karayoluyla 45 dakika içinde İzmir’e ulaşılmakta olup, ayrıca Kuzeybatı’da 20 kilometrelik asfalt yolun sonunda Foça ilçesine ulaşılmaktadır. İki foça arasında yer alan bu yolun bir tarafı denizle, diğer tarafı ise ormanla kaplıdır. Yenifoça’nın doğusunda zeytin ve çam ağaçlarıyla kaplı 200 metre yüksekliğinde Fula Dağı, güneydoğusunda 416 metre yüksekliğinde Şaphane Dağı, güneyinde Kapıkaya Tepeleri ve batısında Kızıldağ ile Değirmentaşı Dağı bulunmaktadır. İlçede Akdeniz iklimi hakimdir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır.  İlçe topraklarında Akdeniz bitkilerinin tümüne rastlanmaktadır.

 

 

            NE YENİLİR?

 

            İzmir ve yöresinin yemekleri çeşit açısından son derece zengin olup, Ege, Akdeniz ve Anadolu mutfaklarının özgün bir bileşimidir. Yörenin bitki örtüsünün yanı sıra, çok kültürlü toplumsal yapısı da bu oluşumda etkendir.

 

            Belli başlı yemekleri: Bulamaç çorbası, tarhana çorbası, tere çorbası, trança kellesi çorbası, kirde, sakız yahnisi, mücver, İzmir köftesi, papaz yahnisi, enginar dolması, domates bastısı, yer elması, revani,ıspanak boranisi, pazı kavurması, Efes arapsaçı, şevketi bostan, ebegümeci, radika salatası.

 

            NE ALINIR?

 

            İzmir'in en yoğun alışveriş trafiğine sahne olan sokakları, Anafartalar Caddesi'nin sağında ve solunda yer alan ve hala yüzyıl öncesinin atmosferini kepenklerinin kıvrımlarında, kapı eşiklerinde, basık tavanlarında, eski kiremitlerinde taşıyan Kemeraltı Sokaklarıdır. Eski görüntü tamamen olmasa da hala işportacıların bağrışmaları bakırcılar çarşısının kendine has sesleri Şadırvan Cami yanındaki Sebil'in şırıltısı, Kestane pazarındaki balıkçıların ıslak önlükleriyle bağrışmaları, Kemeraltı'nın pek değişmediğini gösteren belirtileridir.

 

            Urgancılar Çarşısı, Kuyumcular Çarşısı, basmacılar, ayakkabıcılar hepsi de hala işlerini sürdürmektedirler. Bunların yanı sıra en iyi ve modern alışveriş merkezleri Alsancak'taki Kordon Boyu'nda, Karşıyaka ve Cumhuriyet Caddesi'nde bulunur.

 

            İzmir'de en önemli alışveriş merkezi olan Kemeraltı'na komşu Çankaya ve oradan da seçkin butik ve mağazaların yer aldığı Alsancak'a ulaşıp alışveriş yapabilir, Karşıyaka'da da aynı olanakları bulabilirsiniz.


Konaklama:


SELENA BUTİK OTEL


TEL:0.536.377 81 37

        0.232.814 91 91

 

           

 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 36 Oy

Hava Durumu