BİR HAFTASDA AYNI BÖLGEDE 4 YANGIN

izmir’de Eski Foça-Yeni Foça sahil şeridi başta olmak üzere son dönemde gündeme gelen “lüks konut projeleri” Foça’yı tehdit etmeye devam ediyor.

Foça Tarih ve Doğa Platformu, İzmir’in Foça ilçesindeki "Ekoköy" projesine verilen yapılaşma ruhsatlarının iptali için bugün bir açıklama yaptı. 

Projenin inşaat alanında yapılan açıklamada, "Ekoköy ekolojik tarım değil rant ve betonlaşma projesidir" pankartı açıldı ve "Mühürleme değil ruhsatlar iptal edilsin" ile "Ekoköy ekolojik tarım değil rant ve betonlaşma projesidir" dövizleri taşındı.
 Platform Sözcüsü Ramis Sağlam, söz konusu projelerin ekolojiyle değil, rantla ilgili olduğunu ve projelerin Foça’yı tehdit ettiğini söyledi. 

“Hobi bahçeleri”
Sağlam, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Birçok tarım arazisinin imarsız bir şekilde yasal olmayan yollarla yapılaşmaya açılıyor. Son dönemde mantar gibi türeyen hobi bahçeleri ve peş peşe bölgede çıkan yangınlar endişelerimizi artırıyor. Endişemiz, iklim krizinin tehdit ettiği tarım alanları ve su kaynaklarımızdır. Endişemiz bölgenin imara açılarak yeni yapılaşmanın önünün açılmasıdır. Foça Belediyesi, Fevzi Çakmak Mahallesinde 2022 yılında nüfus yoğunluğuna neden olacak 510 dönümlük mera alanını Encümen kararıyla Cevizli Bahçeye çevirdi. Ardında da 'Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' adı altındaki villa ruhsatı verdi.
 

Anket

YENİFOÇA BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLEN SANİYE BORA FIÇI'NIN BUGÜNE KADARKİ FAALİYETLERİNİ NASIL BULUYORSUNUZ?
Toplam 2 Oy

Hava Durumu