FOÇA’DA ‘30 AĞUSTOS’ COŞKUSU

Zafer Bayramı dolayısıyla Foça’da kutlamalar yapılıyor…
Foça’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96.Yıldönümü kutlamaları, resmi törenlerle başladı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda, çelenk sunma töreni yapıldı. Törene, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sivil ve askeri erkân, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na; Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı ve Foça Belediye Başkanlığı çelengi sunuldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi. Garnizon Komutanlığı’nca, günün anlan ve önemi ile ilgili konuşma yapıldı.
Ardından, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Kaymakamlık Makamında gerçekleşen törende tebrikleri kabul etti.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96.Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘30 Ağustos Zaferi, Dünyaya ‘Özgürlük Modelini’ anlatan unutulmaz bir zaferdir. Emperyale karşı konulan bu bağımsızlık mücadelesi, demokrasinin zaferidir. Başta Ulu Önderimiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz’’dedi.
Foça’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı, Fener Alayı ve Foça Belediyesi’nce düzenlenen Türk Sanat Müziği Konseri etkinlikleriyle sürecek. Saat 20.00’deki Fener Alayı, Kavala Kafe önünden başlayacak. Şef Ergin Kayran yönetiminde, Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun Beşkapılar Kalesi’nde vereceği konserin başlama saati: 20.45 
 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu