ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 103. YILI, FOÇA’DA ANILDI

Foça’da, ‘‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü’’ dolayısıyla törenler düzenlendi…

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 103. YILI, FOÇA’DA ANILDI

Anma Programına, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü Gülcan Coşkun, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil ve askeri erkân, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 18 Mart dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘Çanakkale Zaferi, ulusumuzun gücünü dünyaya altın harflerle kazımıştır. Eşi benzeri olmayan bu zafer, canla, başla, vatan sevgisiyle, zafer kazanmanın göstergesi olmuştur. ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!’ sözü, ulusumuzun onuru ve sevdasıdır. Çanakkale Zaferimizin 103. Yıldönümünde; Ulu Önder Ata’mızı, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden, tüm gazilerimizi, kahramanlarımızı, minnet, şükran ve saygı ile anıyoruz’’dedi.

Törenler, Foça Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenginin sunulmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde anma programı gerçekleştirildi.

Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programda, Foça İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Beyhan Gökdemir, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal’a, Afrin’e ulaştırılmak üzere; terörle mücadele eden Mehmetçikler ve güvenlik güçleri için yazılan öğrenci mektupları teslim edildi. Çanakkale Zaferi, konulu slayt gösterildi. Anma günü dolayısıyla düzenlenen şiir ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Program duygulu Müzikal Tiyatro gösterisiyle tamamlandı.

Protokol üyeleri, Bağarası’ndaki şehit mezarı ve Foça ile Bağarası’ndaki Şehit yakınlarının evlerini ziyaret etti. Demokrasi Meydanı’nda, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Kızılay Foça Şubesi tarafından şehitler için lokma döktürüldü. 
 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu