YENİ FOÇA KANALİZASYON İNŞAATI BAŞLIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından, Yeni Foça’da yapılacak olan kanalizasyon inşaatı için Foça Belediyesi Yeni Foça Hizmet Binası’nda toplantı yapıldı.

Toplantıya, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, yüklenici firma yetkilileri ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Yenifoça Kanalizasyon İnşaatı için, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ve Usev İnş.Taah.Bilg.Müh.San. ve Tic. Ltd.Şti. & Bulaş İnş.Taah. ve Tic.Ltd.Şti. arasında, 22.10.2014 tarihinde sözleşme imzalandı.

Yeni Foça Kanalizasyon İnşaatı, 20.830.243,07 TL. bedelle ihale edildi. 900 takvim günü olarak belirlenen işin, 17.04.2017 tarihine kadar bitirileceği belirtildi.

Yaklaşık 2,5 yıllık bir sürenin ardından, Yeni Foça foseptikten kurtulacak ve evsel atıklar arıtmadan geçirilecek. Cumhuriyet Mahallesi Korucak Mevkii'nde 26 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan tesis, günde 10 bin metreküp evsel atık su arıtacak. Avrupa standartlarında inşa edilecek olan tesis, azot ve fosfor giderimini sağlayacak. Koku giderim sisteminin de yer alacağı tesiste, arıtılmış sular UV ile dezenfekte edilecek.
 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu