‘DENİZ KANOSU’ ENGELLERİ AŞTI


Foça’daki Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler, ‘Engelsiz Deniz Kanosu’ projesiyle enerji depoladı.

Foça Kaymakamlığı, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Foça Belediyesi ile Foça Windsurf ve Yelken Kulübü ortaklığıyla, 21-28 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşen proje kapsamında; Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne devam eden öğrencilere, Kano eğitimi verildi.

‘Engelsiz Deniz Kanosu’ projesinin Özel Eğitimli Gençlere faydalar sağladığına inandığını ifade eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Başarılı bir proje oldu. Özel Eğitimli Gençlerimiz, bir hafta süresince Deniz Kanosu yaptılar. Onların mutluluğu için tasarlanan her türlü aktiviteye destek vermeyi sürdüreceğiz. Proje paydaşlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

Proje kapsamında, 6 gün süresince toplam 25 saatlik, kano eğitimi ve etkinlikleri gerçekleştirildi. Projeye katılan öğrencilere, 28 Eylül Çarşamba günü katılım sertifikaları verildi.

İngiliz Burnu mevkiindeki Foça Windsurf ve Yelken Kulübü’nde yapılan sertifika törenine; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mürsel Varan, öğrenciler ve öğretmenleri, Foça Windsurf ve Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı-Yeni Bağarası Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ercan Safran ve belediye amirleri katıldılar.

2015 Yaz sezonunda, ilki yapılan ‘Engelsiz Deniz Kanosu’ projesini, bu yıl ikinci kez gerçekleştirdiklerini belirten Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mürsel Varan; ‘Çocuklarımız, geçen yıl olduğu gibi, hem kanoyu hem de denizi çok sevdiler ve öğretmenleriyle birlikte kalite zamanlar geçirdiler. Deniz Kanosu ile ilgilenmeleri çocuklarımıza pozitif enerji verdi ve onları çok mutlu etti. Bu projede bizlere çok büyük destekler veren Foça Kaymakamımız Sayın Niyazi Ulugölge’ye, Foça Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yüksel Akar’a ve Foça Windsurf ve Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ercan Safran’a teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz’dedi. 
 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu