FOÇA EL EMEĞİ TAKI GRUBU YEDİNCİ SERGİSİNİ AÇTI.


‘TAKI’NIN KENTİ FOÇA
TAKI TASARIMI’NDA ‘FOÇA’NIN SAHİL TAŞLARI’ KULLANILDI
Yaşadıkları ilçeyi, el emeği takı ürünleri ile de gündeme getirmek ve aile bütçelerine katkıda bulunabilmek amacıyla çalışmalar yapan Foça El Emeği Takı Grubu üyeleri, yedinci kez sergi açtı.
Yasemin Uzunöner öncülüğündeki takı grubu üyeleri, yıl boyu ürettikleri 350 adet takıdan özenle seçilen ‘kolyeler, bileklikler, küpeler ve kemerler’ den oluşan 293 adet eseri, halkın beğenisine sundu.
‘Foça’nın sahil taşları’nın da malzeme olarak kullanıldığı ve Kasım 2015 – Mayıs 2016 döneminde üretilen eserlerde, ağırlıklı olarak makrome, kilim dokuma, sutaşı, boncuk dokuma teknikleri kullanıldı. Dilek Demir, Manolya Sucukçu, Bedriye Demirci, Zehra Özdirim, Ferda Ünal, Ferhan Ünal, Gülşen Pasin, Asiye Dilsiz, Ülker Bayır, Füsun Doğan ve Yasemin Uzunöner’in tasarımları çok beğenildi.
Foça El Emeği Takı Grubu üyeleri, çalışmalarına yardımcı olan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a, Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Merkezi’ne teşekkür etti.
Sergi kapsamında yapılması planlanan ‘takı defilesi’, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen hain terör saldırısı sebebiyle iptal edildi. Büyük üzüntü duyduklarını belirten Foça El Emeği Takı Grubu üyeleri, toplumun birliğini, bütünlüğünü ve huzurunu bozmayı amaçlayan tüm terör saldırılarını lanetledi.
Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde, 29 Haziran 2016, Çarşamba günü açılan sergiye katılanlar arasında; Foça İlçe Halk Eğitim Müdürü Kemal Bulut, Slow Food Foça Zeytindalı Lideri Gül Girişmen de yer aldı.
Beğeniye sunulan ürünlerin satışının da yapıldığı sergi; Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde, 6 Temmuz 2016 Çarşamba gününe dek, her gün 10.00-24.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.
 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu