FOÇA, KÜTÜPHANELER HAFTASI'NI KİTAP OKUYARAK KUTLADI


Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Foça Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen kitap okuma etkinliğine, öğrenciler ve kitap dostları katıldı.

52. Kütüphaneler Haftası kutlamaları kapsamında, 81 ilde gerçekleşen, toplu halde meydanlarda kitap okuma etkinliği, Foça’da yoğun bir ilgi gördü.Okuma etkinliğine, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlu Yöneticisi Rukiye Köksal, Nüfus Müdürü Zeliha Karakaya, Mal Müdürü Mehmet Demir, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve kitap dostları katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan etkinlikte, Bedia Midilli İlkokulu öğrencileri, kitap okuma sevgisini konu alan şiirler okudu ve mini bir tiyatro oyunu sahneledi. En çok kitap okuyan Kütüphane üyesi üç öğrenciye hediyeleri verildi.

Açılış konuşmasında, 2015 yıl sonu itibari ile Foça İlçe Halk Kütüphanesi’ndeki mevcut kitap sayısı 14256’dır. Bu kitaplardan 18143 okuyucu yararlanmaktadır. Kütüphaneye üyelik sayısı 2002 kişi olup, üyelerin ödünç aldığı kitap sayısı 8214 adet olarak tespit edilmiştir, denildi.

 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu