FOÇA, GAZİLERE ŞÜKRANLARINI SUNDU


Foça’da “19 Eylül Gaziler Günü”, dolayısıyla anma programı düzenlendi.
19 Eylül Gaziler Günü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921’de “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilişinin 94. Yıldönümü dolayısıyla Foça’da anma programı gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan tören, Atatürk Anıtı’na; Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı, Foça Belediye Başkanlığı ve Foça Gazileri çelenklerinin sunulması ile başladı.
Törene, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Foça Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk, Gaziler, gazi yakınları, askeri erkan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapıldı; öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törenin ardından Foça Belediye Başkanlığı tarafından Foça’da yaşayan Gazilere, Foça Belediyesi Yeni Plaj Sosyal Tesisleri’nde şükran yemeği verildi.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında;
“Tarih boyunca vatanımızın bütünlüğünü hedef alan; iç ve dış güçler vatansever milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimiz karşısında emellerine ulaşamamışlardır ve ulaşamayacaklardır.
Ulus olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve özgür olarak yaşıyorsak, bunu başta Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu hiç unutmamalıyız. Bu uğurda canlarını ortaya koyan gazilerimize hak ettikleri saygıyı göstermek milletimizin vatanına ve tarihine bağlılığının bir ifadesidir.
19 Eylül Gaziler Günü’nde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle; hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anar, saygı ile önlerinde eğilirim” dedi.
 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu