ÖZGECAN TRAVMASI YENİFOÇALI MİNİBÜSÇÜYÜ SOKAĞA DÖKTÜ


Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın bindiği minibüsün şoförü tarafından vahşice katledilmesi sonrası toplumda minibüse yalnız binme korkusuna dayalı travma oluştuğuna dikkat çeken Yenifoça’lı minibüsçüler sokağa döküldü. Araçlarıyla protesto eylemi yapan minibüsçüler olayı şiddetle kınadılar. Kadın, erkek, genç, çocuk her müşterinin ekmekleri ve namusları olduğunu vurgulayarak vatandaşın kendilerine güvenmesini istediler.27 Şubat 2015 Cuma günü saat 11.00’de İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı Yenifoça mahallesinde ki terminalden hareket eden kooperatif üyesi 37 minibüs korna çalarak kenti baştan sona dolaştılar. Konuya dikkat çekmek ve müşteriye güven vermek için tüm araçların camlarına “Kadına Şiddet Bir İnsanlık Ayıbıdır” yazılı Özgecan’ın fotoğraflarını yapıştırdılar. Yenifoça Belediye Şube Binası önünde ki basın açıklamasına Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş’ta katılarak destek verdiler.

BAYAN YOLCULAR TEK BİNMEK İSTEMİYOR

SS.9 No.lu Birlik Otobüsleri Yenifoça Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yiğitalp İzmir Garaj – Yenifoça arasında yolcu taşıdıklarını, özellikle kadın yolcuların tek başına araçlarına binme konusunda şüphe ve korku duymalarından büyük rahatsızlık duyduklarını söyledi. Birkaç gün önce Karşıyaka Dedebaşı durağından bir bayan yolcunun binmek için işaret yaptığını, ancak araçta başka yolcu olmadığını görünce indiğini, şoför arkadaşlarının da kendisine güven vermek için bir sonraki araç gelene kadar orada beklediğini, bayan yolcunun gelen araçtaki yolcuları görünce ikna olduğunu anlattı.

YOLCU EKMEĞİMİZ EMANETİMİZ VE NAMUSUMUZDUR

Bu durumun kendileri için çok üzücü ve sıkıntılı bir durum olduğuna dikkat çeken Yiğitalp “Bizim Özgecan’ımıza bunu yapan meslektaşımız değil insan bile olamaz. Araçlarımıza binen her kadın bizim namusumuzdur. Binen yolcular bizlere emanettir. Emanete ihanet olmaz. Özgecan evladımızdı, Orada hepimizin çocuğu, torunu, eşi olabilirdi. Bizim Özgecan’ımız yandı. Otobüsçü ve şoför camiası olarak bu gibi olayları kınıyor, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

EN İYİ HİZMETİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Yiğitalp yolcu vatandaşların müsterih olmalarını, kooperatif bünyesinde görev alacak herkesin eğitimden geçirildiğini, bu eğitimlerin Foça Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kooperatif işbirliği ile periyodik olarak tekrarlandığını, müşteriyi rahatsız etmekten ziyade en iyi hizmeti nasıl verebilecekleri konusunda çalıştıklarını sözlerine ekledi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş’ta yaptıkları kısa konuşmalarda Özgecan olayını esefle kınadıklarını, ancak tüm minibüsçü esnafının bu olaydan dolayı çok üzgün olduğunu bildiklerini ve meslek ahlakını namusları bilerek çalışan Foça esnafına sonuna kadar güvenip destek verdiklerini söylediler.

 

Anket

ANKETLERİMİZLE YENİ FOÇANIN NABZINI TUTUYORUZ.
Seçenek yoktur!


Hava Durumu