YENİFOÇA KANALİZASYONU İÇİN İLK HARÇ ATILDI.

Yeni Foça'ya dev yatırım
Yeni Foça Kanalizasyon Temel Atma Törenine Halk Yoğun İlgi Gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Foça'daki 21 milyon liralık çevre yatırımının startı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın katıldığı törenle verildi. Foçalılara seslenen Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Aziz Kocaoğlu bizim için büyük bir şanstır” dedi. İleri biyolojik atık su arıtma tesisinin kurulacağı Yeni Foça'da İZSU’nun kanal şebekesi döşeme çalışmalarına başlaması nedeniyle düzenlenen törene bölge halkı büyük ilgi gösterdi. Törene, Milletvekilleri, civar ilçe Belediye Başkanları, Belediye Meclisi Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 Demirağ, “Aziz Başkan bizim için büyük şans”
İleri biyolojik atık su arıtma tesisinin kurulacağı Yeni Foça kanal şebekesi döşeme çalışmalarının başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Türkiye’nin büyük bir hızla değiştiğine işaret ederek, “Bu değişimi 2004 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile yakında gördük. Gelinen süreçte birçok projeyi Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçirdik” dedi. Yeni Foça’nın geleceği için çok önemli proje
Başkan Demirağ, “Ancak bugün temelini attığımız yatırım parasal anlamda olduğu kadar, Yeni Foça’nın geleceğine yönelik en büyük yatırım, en önemli projelerden birisidir. Büyükşehir Belediyesi yerelde kalkınmaya yönelik birçok proje gerçekleştiriyor. Bu kadar vizyon sahibi bir belediye başkanı ile çalışmamız bizim için büyük şans. Kendisine verdiği hizmetlerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yaptığı konuşmada, “Her Cumartesi günü ya bir temel atma, ya bir açılış, ya bir sözleşme imza töreni yapıyoruz. İzmir'i kendi gücüyle kalkındırıyoruz. İzmir'de bu potansiyel var. Bunu 11 senedir ispat ediyoruz” dedi.

İzmirliye layık olmak budur
Başkan Aziz Kocaoğlu, 2004 yılında çizdikleri stratejik plan çerçevesinde, İzmir'in Türkiye'nin büyüme oranlarının çok üzerinde bir çizgi yakaladığını belirterek, şunları kaydetti:
“Yerelde kalkınma neyi gerektiriyorsa, Büyükşehir Belediyesi yasal mevzuat çerçevesinde orada olacak ve çözüm üretecektir. Sanayisinden ticaretine, limanından hizmet sektörüne, kültür sanatına kadar, ama en önemlisi kırsala ve tarıma ne gerekiyorsa, yapmak zorundayız ve yapıyoruz. 11 senedir kimse benim ağzımdan para yok, finansman yok, kaynak yok lafını duymadı ve duymayacak. Belediye başkanının temel görevi kaynak yaratmaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün bu kentin kalkınması için 1 milyar lira, 3 milyar lira ne gerekiyorsa, 24 saat içinde İzmir'e getirecek güce, itibara, krediye sahiptir. Başarmak, İzmirliye layık olmak budur. Gerisi boş laftır.”

Sıra yeni bağlanan ilçelerde
Yeni Foça'nın arıtma ve kanalizasyonunun gecikmesinin nedenlerini anlatan Başkan Kocaoğlu, “Yeni Foça'nın doğal sit olması nedeniyle arıtma yerini çok zor bulduk. Ardından kamulaştırma sorunu çıktı. Mülk sahipleri anlaşmaya yanaşmadığı için bugüne geldik” dedi. İki ay içinde Yeni Foça'nın arıtma ihalesine çıkılacağını da dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki süreçte, yeni bağlanan ilçelerdeki arıtma ve kanalizasyon sorunlarını çözeceklerini söyledi.

Arıtma gün sayıyor
Çalışmaları başlayan 88 kilometre uzunluğundaki kanal şebekesi ve evsel atıkları arıtmaya pompalar vasıtasıyla iletecek 5 adet terfi merkezi, 20 milyon 830 bin liraya mal olacak ve 30 ayda tamamlanacak. Kanal imalatları sürerken arıtma tesisinin de yapımına başlanacak. Yaklaşık 2.5 yıllık bir sürenin ardından Yeni Foça, foseptikten kurtulacak ve evsel atıklar arıtmadan geçirilecek.
Cumhuriyet Mahallesi Korucak Mevkii’nde 26 bin metrekarelik alanda inşa edilecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, günde 10 bin metreküp evsel atık su arıtacak. Avrupa standartlarında inşa edilecek tesis azot ve fosfor giderimini sağlayacak. Koku giderim sisteminin de yer alacağı tesiste, arıtılmış sular UV ile dezenfekte edilecek.

 

Anket

FOÇA BELEDİYE BAŞKANI FATİH GÜRBÜZ'ÜN YENİFOÇA'YA YAPTIĞI HİZMETLERDEN MEMNUNMUSUNUZ?
Toplam 37 Oy

Hava Durumu